Algemene informatie

Openingstijden balie Theater Speelhuis

Wilhelminalaan 18, 5707 BT Helmond (tijdelijke ingang)
Ma t/m vr: 11u00 – 16u00
Zaterdag: 11u00 – 14u00
T 0492-587 000 of M 06-29 15 26 0

Reserveren  Gereserveerde kaarten dienen binnen 1 week betaald en afgehaald te worden. Vindt de voorstelling plaats binnen een week na reserveren dan kunnen de kaarten tot uiterlijk een half uur voor aanvang van de voorstelling afgehaald worden. Wilt u een factuur ontvangen en uw kaarten opgestuurd krijgen dan rekenen wij voor deze dienst €2,50.

Portemonneeloze pauze  Theater Speelhuis kent een portemonneeloze pauze bij alle voorstellingen met uitzondering van familie- en jeugdtheater en de amateurvoorstellingen. Tegen inlevering van het strookje aan uw entreebewijs, krijgt u in de pauze een consumptie naar keuze. Mocht een voorstelling geen pauze hebben of wilt u geen consumptie in de pauze gebruiken, dan kunt u uw consumptie na de voorstelling nuttigen. De consumptiebon is gekoppeld aan het entreebewijs en is enkel geldig voor de voorstelling die u met dit entreebewijs bezoekt.

Reserveringskosten bij amateurvoorstellingen en verhuringen  Bij voorstellingen van amateurgezelschappen, zoals St. Genesius, zijn de consumptie en reserveringskosten niet inbegrepen in de kaartprijs. Bij het reserveren van deze voorstellingen betaalt u € 1,00 reserveringskosten per kaart. Dat geldt zowel bij online- als telefonische reservering. Daarmee worden de gebruikskosten van het kaartverkoopsysteem en de bankkosten voor het online betalen afgedekt. Na uw reservering bent u verzekerd van de door u gekozen plaats.

Indien u persoonlijk aan de balie een kaartje komt kopen hoeft u geen reserveringskosten te betalen.

Betalen U kunt aan de balie(‘s) als volgt betalen: contant, pin, Theater- en Concertbon, Podiumcadeaukaart, VVV cadeaubon, CJP Cultuurkaart, Hellemond Gift en tegoedbonnen van Theater Speelhuis. Internetreserveringen gaan via iDEAL (ABN Amro Bank, Frieslandbank, ING, Rabobank, SNS Bank, ASN Bank, Regiobank, Triodos Bank en van Lanschot Bankiers), creditcard (Master of Visa) en Podiumcadeaukaart.

Tegoedbonnen, cadeaubonnen en ‘oude’ theaterbonnen Bent u in het bezit van tegoed- of cadeaubonnen en/of ‘oude’ theaterbonnen die niet via internet verzilverd kunnen worden, ga dan als volgt te werk. U komt met de bon naar onze kassa waar deze verzilverd zal worden. Is dit voor u niet mogelijk dan kunt u uw kaarten via de reguliere wijze bestellen en betalen via internet. Stuur de bon op met vermelding van uw n.a.w. gegevens en uw IBAN nummer. Het bedrag zal dan teruggestort worden. Uiteraard dient u wel een bestelling te hebben gedaan alvorens de bon verzilverd kan worden.

Wachtlijst  Voor voorstellingen die zijn uitverkocht, kunt u zich online inschrijven voor de wachtlijst. Wij nemen contact met u op indien u alsnog de voorstelling van uw keuze kunt bezoeken.

Ruilen Bent u verhinderd, dan kunt u tot uiterlijk 7 dagen voor de betreffende voorstelling uw kaarten ruilen. U kunt vervolgens een alternatieve voorstelling uitzoeken of u ontvangt een tegoedbon van Theater Speelhuis. De waarde van deze bon is de prijs van de door u betaalde kaarten en is één jaar geldig. Noch voor toegangsbewijzen, noch voor tegoed- of theaterbonnen wordt geld gerestitueerd.

 


Prijzen, kortingen en service

Rangen Voor Theater Speelhuis geldt altijd eerste rang.

Prijzen jeugdvoorstellingen Bij de meeste jeugdvoorstellingen geldt één prijs.

Last-Minute kaartjes Indien u scholier of student bent kunt u op de avond van de voorstelling, vanaf een uur voor aanvang, een entreebewijs voor die voorstelling aanschaffen voor de last-minute-prijs van € 12,50 (incl. pauzedrankje). U kunt dan een keuze maken uit alle beschikbare plaatsen. Per persoon wordt maximaal 1 kaart verkocht. Deze last-minute-kaarten kunnen niet worden gereserveerd en worden alleen verkocht op vertoon van een scholierenpas of studentenkaart. Amateurvoorstellingen en verhuringen zijn uitgesloten van de last-minute-prijs.

Voordeel met je biebpas Op vertoon van je biebpas komt u in aanmerking voor een korting van 20% bij alle toneelvoorstellingen (m.u.v. St. Genesius-voorstellingen en overige amateurvoorstellingen).
Reserveren van deze toneelvoorstellingen met de BIEBpas kan alleen aan de Speelhuis-balie.

 


Goed om te weten

Niet toegestaan tijdens de voorstellingen: roken, drinken, bellen en fotograferen. Zet uw mobiel uit voor aanvang van de voorstelling.

Gratis garderobe
De garderobe in Theater Speelhuis is gratis.

Voorzieningen gehandicapten
Theater Speelhuis is toegankelijk voor minder validen. Voor rolstoelgebruikers wordt een beperkt aantal plaatsen in de zaal vrijgehouden, zo mogelijk naast de plaats van een eventuele begeleider. Bij telefonische reservering of aan de balie kunt u aangeven dat u rolstoelgebruiker bent. Het is helaas niet mogelijk om via de website rolstoelplaatsen te reserveren. Bent u slecht ter been en kunt u geen trap beklimmen, dan is het ook verstandiger om even contact op te nemen met een van onze medewerkers. Zij kunnen dan in overleg met u een voor u geschikte plaats reserveren.

Voor slechthorenden: Altijd goed geluid
Theater Speelhuis beschikt over een systeem dat het geluid door middel van infrarode stralen overseint naar een ontvangstapparaat dat u voor aanvang van de voorstelling bij de informatiebalie kunt verkrijgen.

Rookvrij theater
Theater Speelhuis is geheel rookvrij, overeenkomstig de Nederlandse wetgeving. Ook de elektronische sigaret is NIET toegestaan.

Kinderen en baby’s

Zowel volwassenen als kinderen krijgen een plaatsbewijs en een eigen stoel. Voor kleine kinderen zijn stoelverhogers beschikbaar. Helaas is het niet mogelijk uw baby (tot 18 maanden) mee de zaal in te nemen. Uw baby kan mogelijk de voorstelling verstoren.

 

 

 

 

Facebooktwittergoogle_pluspinterestlinkedin