Holland Baroque in Helmond | Theater Speelhuis

Holland Baroque in Helmond

De wereld van barokmuziek is een goudmijn voor componisten, avant-gardisten, avonturiers en realisten. In deze weelde beweegt Holland Baroque.

Dit seizoen staan ze maar liefst drie keer in Helmond. Drie keer brengen ze oude tradities en nieuwe verhalen samen voor het Brabantse publiek. Aan u gepresenteerd door Stichting Lambertusconcerten en Theater Speelhuis!

Te beginnen met:

Holland Baroque – J.S. Bach: Die Gesungene Kunst Der Fuge
Zondag 15 oktober – 20:00u – Klassiek – Auditorium Elkerliek Ziekenhuis

De complete Kunst der Fuge noot voor noot zoals Bach het geschreven heeft, in een hertaling van Harry van der Kamp. Het zijn Bach’s eigen woorden die Holland Baroque en het Gesualdo Consort inspireerden: “am allermeisten aber eine cantabile Art im Spielen zu Erlangen”, vrij vertaald: Speel de muziek alsof je het zingt.

Zangers en instrumentalisten wisselen elkaar af of meanderen om elkaar heen. Deze hemelse en intens verstilde muziek raakt zo een nieuwe snaar. Die Kunst der Fuge, muziek voor de eeuwigheid.

Meer informatie & kaarten via www.lambertusconcerten.com

 

Op zaterdag 23 december staan ze met Forgotten Christmas in Theater Speelhuis en op zaterdag 4 februari brengen ze samen met Claron McFadden de grootmeesters Brel & Rameau voor het eerst in de geschiedenis samen op een podium.

Facebooktwittergoogle_pluspinterestlinkedin