Ondertussen - Herbouw - Theater Speelhuis

Ondertussen

Het kan u niet ontgaan zijn: de herbouw is in volle gang

Op dinsdag 20 december werd dit bord onthuld bij de voormalig pastorie. Dat was het officiële startschot voor de herbouw van Theater Speelhuis. Sindsdien is er al hard gewerkt!

Allereerst nog achter de schermen, om de tekeningen voor onze uitvoerders op orde te krijgen. Daarnaast natuurlijk het voorbereidend werk op locatie, als zand afgraven en pompen plaatsen (om grondwater weg te houden).

Vervolgens werden de funderingspalen met een machine de grond ingeboord en met cement omgeven. Zo kon ook de bekisting, isolatie en bewapening van de keldervloer worden aangebracht. En van daaruit verder. Ook het leidingenstelsel werd voorbereid en aangebracht.

Op 1 mei, de dag na onze laatste voorstelling van dit seizoen, werd er begonnen met strippen en leegruimen van onze inmiddels voormalige laad- en losruimte. Binnen één dag was al het materiaal eruit wat gerecycled gaat worden. En daarna begon de sloop..

Vorige week werden onder andere broodjes gelegd op de kelder, is de houten toneelvloer verwijderd en werd er een muur gemetseld voor het invalide-toilet. En dat terwijl onze technici nog bezig waren met inpakken van spots, doeken en apparatuur, om die zoveel mogelijk te beschermen tegen bouwstof en vuil.

Benieuwd wat de volgende stappen zijn? Kom eens kijken of volg ons op op FacebookTwitter of Instagram.

Facebooktwittergoogle_pluspinterestlinkedin