Laden Voorstellingen
  • Dit voorstelling is voorbij.

Nasrdin Dchar

DAD

Een voorstelling door een bekroond acteur, voor vaders, aanstaande vaders en (mee)levende partners.

Acteur Nasrdin Dchar, bekend van de recht-uit-het-hart-speech na het winnen van het Gouden Kalf voor zijn filmrol in ‘Rabat’, wordt vader. Maar hoe bereidt hij zich voor op dit nieuwe leven waarvoor hij volledig verantwoordelijk is? In deze tijd? Wat heeft hij zelf van huis uit meegekregen en wat draagt hij straks over op zijn kind? ‘DAD’ is een voorstelling over vaderschap, generaties en emigratie. Over alles waarvan je niet weet dat het je te wachten staat. En dat is maar goed ook. Gebracht met de energie van een aanstaande vader, die het ene moment in de wolken is, dan weer doodsbang voor de wereld waarin zijn nageslacht moet opgroeien.

19u30 Inleiding door Annette Embrechts, dans- en theaterjournalist van De Volkskrant en gastrecensent AVRO Opium Radio

Facebooktwittergoogle_pluspinterestlinkedin
vr 24 maart
Datum: vr 24 maart 2017
Tijd: 20:15u
Prijzen: € 20,50 (Normaal)
Genre(s): Toneel

LOCATIE

Theater Speelhuis (tijdelijke ingang)

Wilhelminalaan 18
5707 BT Helmond, Nederland

Telefoon:

0492-587000

In de pers

de Volkskrant, (Karin Veraart, ****)
Een liefdevolle, afwisselend grappige en licht melancholische voorstelling, met aandacht voor kleine details naast grote thema’s.

De Telegraaf, (Esther Kleuver, ****)
Dchar spreekt in ‘DAD’ recht uit het hart en blijft dicht bij zichzelf. In een open dialoog met zijn publiek deelt hij zijn angsten en zijn twijfels. Hij gaat niet alleen de confrontatie met zichzelf aan, maar ook met zijn vader en zijn afkomst.

NRC Handelsblad, (Ron Rijghard, ****)

(…) Knap, hoe Dchar en co-scenarist en regisseur Floris van Delft met DAD de alledaagse werkelijkheid en de actualiteit het theater binnenhalen. Het leidt tot een voorstelling die ons allemaal aangaat: alle bezorgde burgers, alle moslims, alle atheïsten, alle Steenbergers. ‘DAD’ is voor Ieder1.

 

Facebooktwittergoogle_pluspinterestlinkedin