Laden Voorstellingen

In bed met Dietrich en Piaf

Frédérique Sluyterman van Loo e.a.

Muziektheater over de ongewone vriendschap tussen Edith Piaf en Marlene Dietrich

Ooit waren ze hartsvriendinnen, misschien zelfs geliefden: zangeres Edith Piaf, die het leven opdronk tot de laatste teug en filmster Marlene Dietrich, die haar pad zorgvuldig plande. Waarom klapte hun relatie uit elkaar? Dietrich heeft er altijd over gezwegen, ook na Piafs dood in 1963.

‘In bed met Dietrich en Piaf’ brengt ze weer bij elkaar in een nachtelijke confrontatie, waaruit blijkt hoezeer de dames verschillen in hun ideeën over mannen, idealen en overleven, maar ook hoeveel ze nog van elkaar houden. Heden en verleden vloeien door elkaar heen als de diva’s ieder hun eigen versie van de gebeurtenissen geven. Frédérique Sluyterman van Loo speelt Dietrich, Irene Kuiper verbeeldt Piaf en Ger Otte neemt de rol van alle mannen in hun leven op zich, in deze muziektheatervoorstelling vol humor, nostalgie, feiten en fictie.

script en regie: Daniël Cohen | arrangementen: Ger Otte en Erik Brey | spel: Frédérique Sluyterman van Loo, Irene Kuiper en Ger Otte

Facebooktwittergoogle_pluspinterestlinkedin
do 28 december
Datum: do 28 december 2017
Tijd: 20:15u
Prijzen: € 25,00 (Normaal)
€ 12,50 (Kortingsprijs)
Genre(s): Muziektheater
Website: www.inbedmetdietrichenpiaf.nl

LOCATIE

Theater Speelhuis (tijdelijke ingang)

Wilhelminalaan 18
5707 BT Helmond, Nederland

Telefoon:

0492-587000

In de pers

Theaterkrant ****
“Dramatisch muziektheater over koele engel en warmbloedige zangeres.”

Het Parool ***
“Sluyterman van Loo en Kuiper zetten twee intrigerende vrouwen neer. De bedachtzame Dietrich met de kalme oogopslag, de kleine, gebogen Piaf met de indringende blik. Prachtig klinken ze, als ze, begeleid door piano of accordeon, fragmenten van bekende nummers zingen.”

de Volkskrant ***
“Het is een meesterlijk gevecht tussen de berekenende, gedisciplineerde Duitse ster, die zorgvuldig met haar imago bezig was, en de gepassioneerde vrouw die mateloos was in alles: mannen, drank en drugs, en daardoor de 50 niet heeft gehaald.”

Facebooktwittergoogle_pluspinterestlinkedin