Laden Voorstellingen
  • Dit voorstelling is voorbij.

Beppe Costa

Vivaldi, Venetië, Vondelingen

Geniet voorafgaand aan deze voorstelling van een heerlijke lunch, incl. koffie en thee,  in Theater Speelhuis.

De zoektocht van Beppe Costa naar zijn passie voor Vivaldi.

De wereldberoemde componist Antonio Vivaldi wordt begin achttiende eeuw muziekleraar aan de Ospedale della Pietà, een meisjesweeshuis in Venetië, waar regelmatig vondelingen worden achtergelaten. Hij geeft de meisjes les en vormt een succesvol orkest. Vivaldi blijft er dertig jaar en componeert er zijn belangrijkste en meest geliefde werken.

Op amper driehonderd meter van dit weeshuis staat het huis van de oma van muzikant en acteur Beppe Costa. Als kind ging Beppe er vaak op bezoek. Daar begon zijn liefde voor Vivaldi. Met een strijktrio van drie jonge dames gaat Beppe in de muziektheatervoorstelling ‘Vivaldi, Venetië, Vondelingen’ op zoek naar de passie die de composities van de barokcomponist bij hem teweegbrengen, een zoektocht naar de troostende kracht van schoonheid en de angst om vergeten te worden. Actrice en celliste Lidewij Mahler speelt Anna Giraud, een groot zangeres uit Vivald’s tijd en tevens muze en verpleegster van de oude, zieke componist. Kom lunchen en ontdek (opnieuw) multitalent Costa, die eerder Theater Speelhuis vulde met ongekend warme improvisaties.

Over Beppe
Muzikant en acteur Beppe Costa speelde bij Orkater en het RO Theater en maakte de afgelopen jaren eigen voorstellingen, zoals ‘Ochtendzee’ met Merals Harem. Afgelopen seizoen was hij het warme kloppend hart van I’m here & Album Familiar van Conny Janssen Danst. Beide voorstellingen stonden vorig seizoen met succes in Theater Speelhuis.

Nagesprek met Beppe Costa door Annette Embrechts, dans- en theaterjournalist van De Volkskrant en gastrecensent AVRO Opium Radio

Zaalopstelling Klein Spelen

Facebooktwittergoogle_pluspinterestlinkedin
di 25 april
Datum: di 25 april 2017
Tijd: 14:00u
Prijzen: € 24,00 (Normaal)
Genre(s): Muziektheater

LOCATIE

Theater Speelhuis (tijdelijke ingang)

Wilhelminalaan 18
5707 BT Helmond, Nederland

Telefoon:

0492-587000