Wilt u graag weer eens een avondje uit? Ga dan met ‘Stichting Vier Het Leven’ mee!

Onder het motto ‘Samen uit, samen genieten’ organiseert Stichting Vier het Leven

theater- en concertbezoek met begeleiding voor senioren die dit niet meer zelfstandig kunnen of durven ondernemen. Senioren uit Helmond en omgeving kunnen – als gast van Vier het Leven – naar diverse voorstellingen in theater Het Speelhuis in Helmond. Zij worden begeleid door een vrijwilliger; een gastvrouw of gastheer van Vier het Leven. Tijdens een avondje uit ontstaan nieuwe ontmoetingen tussen ouderen onderling en tussen ouderen en vrijwilligers. Een bijzondere belevenis die het voor ouderen mogelijk maakt om mee te blijven doen. 

Hoe werkt het?

In samenwerking met het Het Speelhuis is een afwisselend programma-aanbod samengesteld van muziek, toneel, opera, cabaret en concerten. Het complete programma is op te vragen bij Stichting Vier het Leven. Elk half jaar is er een nieuw programma-aanbod, waaruit u een keuze kunt maken. U meldt zich aan en Stichting Vier het Leven zorgt voor de entreekaarten, consumpties, de begeleiding, het vervoer en prettig gezelschap. Hiervoor  betaalt u de kosten van uw kaartje en een opslag  voor de organisatie, het vervoer, parkeren en twee consumpties. U hoeft verder zelf niets te doen.

Begeleiding

Gasten van Vier het Leven worden thuis opgehaald door een gastvrouw of gastheer. Deze vrijwilliger neemt van te voren contact met u op, om kennis te maken en bijzonderheden met u te bespreken.

In het theater is een tafel gereserveerd en er is ruim tijd voor een gesprek en een drankje.

Vier het Leven-gasten krijgen 1e rang plaatsen en indien nodig wordt voor een rolstoelplaats gezorgd. Ook wordt rekening gehouden met andere persoonlijke wensen. Na de voorstelling worden de gasten van Vier het Leven weer veilig thuis gebracht. De gastvrouw/gastheer begeleidt maximaal drie ouderen bij hun avond uit. U bent dus altijd met een klein gezelschap!

Aanmelden

Bent u 65 jaar of ouder en wilt u graag weer eens uitgaan, dan kunt u zich geheel vrijblijvend en kosteloos aanmelden bij Vier het Leven. U krijgt dan meer informatie over de activiteiten van Vier het Leven en het regioprogramma wordt u met de post toegestuurd.

Aanmelden als Vier het Leven deelnemer in deze regio kan via het centrale telefoonnummer: 035-5245156 (op werkdagen tussen 9.00-12.00 uur) of via email info@4hetleven.nl.

Een aantal reacties van deelnemers

  • “Een concept met een gouden randje, ik voel me een koningin.”
  • “Ik vind het echt heel fijn dat iemand de deur achter me dicht doet, als ik mee geweest ben met een uitje van jullie”
  • “Ik ben al 25 jaar niet meer uit geweest, dit is echt fantastisch.”
  • “Wat heb ik een heerlijke avond gehad. Dankzij jullie heeft het leven een andere wending gekregen voor mij.”

Programma Het Speelhuis

Do. 10-12-2015               Remy van Kestern & Eric Vloeimans “Muziek van de Stilte”

Wo. 23-12-2015              Zo’n Toon

Voor meer informatie kunt u kijken op onze website www.4hetleven.nl.

Meer weten:

Wenst u meer informatie over Stichting Vier het Leven en haar activiteiten in de regio, of wilt u
Vier het Leven als donateur ondersteunen, dan kunt u contact opnemen met Jacqueline Weusthof, Locatiecoördinator regio Eindhoven/ Nuenen/ Veldhoven/ Helmond. Mail: jacqueline@4hetleven.nl

Facebooktwittergoogle_pluspinterestlinkedin