OpeningsfestivalRuim anderhalf jaar lang is er gebouwd aan ons nieuwe theater. Stap voor stap heeft u alle fases mee kunnen maken; deze zomer is het dan echt helemaal af. Dat gaan we vieren! Eind september 2018 openen we de deuren van Het Speelhuis en vieren we meer dan een week lang feest. Wees welkom op ons eigen theaterfestival!

FEESTELIJKE OPENING
Van vrijdag 28 september t/m zaterdag 6 oktober 2018 barst het van de feestelijkheden in en om het nieuwe theater. Zo gooien we de deuren open voor een theatrale rondleiding door het nieuwe pand, ontvangen we diverse groepen 5 t/m 8 uit de omgeving op de speciale scholendag, is er allerlei klein en groot straattheater te beleven op het plein, starten we ons nieuwe seizoen met vier pareltjes van voorstellingen en sluiten we het openings-festival, samen met onze culturele collega’s uit de stad, af met de Nacht van Cultuur. U bent natuurlijk van harte uitgenodigd een kijkje te komen nemen!

THEATRALE RONDLEIDINGEN
Bent u inmiddels nieuwsgierig geworden naar het nieuwe theater? Aarzel dan niet en ga mee met een speciale backstage tour door Het Speelhuis in het weekend van 28 t/m 30 september. Ontdek alle ins en outs van het nieuwe pand en beleef het theater met deze bijzondere rondleiding.

Omdat we veel mensen verwachten en de rondleidingen toch zo soepel mogelijk (én veilig!) willen laten verlopen, verzoeken we u een plekje te reserveren door (online) kaarten te kopen voor één van de tijdstippen waarop we de rondleiding starten. Kosten voor een kaartje zijn € 2,50. U krijgt daarvoor een theatrale rondleiding, met o.a. een unieke mini-voorstelling in de grote zaal, en een drankje op het festivalplein. 

Kaarten voor deze theatrale rondleiding bestelt u nu al via deze link. 

VOORSTELLINGEN IN DE OPENINGSWEEK
Met de voorstellingen op 2, 3, 4 en 5 oktober openen we ons nieuwe theater. De avonden zijn dan ook geheel in feestelijke sfeer, inclusief hapjes en drankjes. Daar moet u natuurlijk bij zijn! 

Tijdens The Backstage Comedy Tour (dinsdag 2 oktober) nemen cabaretiers (waaronder Javier Guzman) u mee naar bijzondere plekken achter de schermen waar zij hun voorstellingen spelen. Zo heeft u een theater nog nooit ervaren!

Flip Fabrique (woensdag 3 oktober) is spektakel theater voor de hele familie. De grenzen van het theater worden opgerekt. In een Cirque du Soleil achtige sfeer keren we nog een keer terug naar de circustent.

Tijdens De Vloer Op (donderdag 4 oktober) ervaart het publiek hoe al improviserend een voorstelling kan ontstaan. Je krijgt een inkijkje in het creatieve maakproces. Peter De Baan maakt er speciaal voor de openingsweek een topavond van met acteurs bekend van televisie en podium.

In de voorstelling Forever 27 Reborn (vrijdag 5 oktober) spelen de grote talenten van de Rockacademie o.l.v. stadskunstenaar Thomas Pieters werk van de pophelden die ons op 27 jarige leeftijd ontvielen. Een avond vol historie en toekomstmuziek.

mijn verlanglijst
Er zijn geen items aanwezig