info
André Manuel
DREEJKLEZOEW (laatste kaarten!)
vr 07 dec 2018 | 20:15
| Cabaret
  Het Speelhuis | Theaterzaal
Normaal
EUR 20,00
ACTUEEL, PIJNLIJK RELEVANT, INHOUDELIJK EN UITERST GEESTIG

In zijn zestiende (!) solo duikt André Manuel in de gitzwarte, maar ook dartele geest van DREEJKLEZOEW, de even geliefde als verguisde Twentse clown uit het mythische oosten. Al sinds mensenheugenis dendert deze politiek incorrecte hork door de Nedersaksische geschiedenis. Een sarrende pestkop, maatschappelijk zeer onrustig en het tegenovergestelde van een succesverhaal. Maar o zo scherp, dit duivelskind met Twents accent en winnaar van de Poelifinario 2015 (met ‘Het geval apart’).

 

André Manuel ***** over André Manuel: “Ik ben een optimist. Bij mij zit de zaal altijd half vol.”

 

 
 
Theaterkrant
“Beproefd recept of niet, de inhoud van zijn tirades verveelt nooit. Ook nu niet. Hij heeft niets anders dan zijn grote bek als wapen in de oorlog tegen de onverdraagzame religieuze gekkies en eindigt even aandoenlijk als strijdbaar: je moet ze keihard in hun smoel uitlachen.”
NRC Handelsblad
“Ook hier is Manuel weer de sarrende cabaretier die stellingen poneert op het scherp van de snede – waarop bij het publiek eerst de lach komt en daarna pas de vraag of de zojuist gedebiteerde kwinkslag eigenlijk een kern van waarheid bezit. (…) Het is die desoriëntatie waarmee hij voortdurend spanning creëert. (…) Manuel is nu eenmaal geen pleaser, maar een pestkop.”
 
mijn verlanglijst
Er zijn geen items aanwezig