info
Hotel Modern & Arthur Sauer
De Grote Oorlog (herdenking WO I)
di 11 dec 2018 | 20:15
| Beeldend Theater
  Het Speelhuis | Theaterzaal
Normaal
EUR 20,00
GROTE VERHALEN UIT DE WERELDGESCHIEDENIS MET GEFILMDE LIVE-ANIMATIE IN INGENIEUZE MAQUETTES

Complete oorlogen en slagvelden brengen zij over de hele wereld op schaalniveau tot leven met maquettes, hoorspelgeluiden en vinger-camera’s. Speciaal voor de 100-jarige herdenking van het eind van WOI (11-11-1918) haalt Het Speelhuis deze magistrale miniatuur-filmset naar Helmond. Landschappen van het westelijk front herrijzen met zaagsel, potgrond, roestige spijkers en peterselie-bomen. Soldaten sturen vanuit de loopgraven briefjes naar hun dierbaren. Ontelbaren sterven in vuur en modder, anderen komen thuis met verhalen die niet verteld of gehoord kunnen worden. Een must: wereldgeschiedenis in broekzakformaat.

 

Daily Post: “Brieven en dagboekfragmenten komen tot leven bij deze theaterervaring die schrijnend, krachtig en tegelijkertijd zo eenvoudig is, dat je er tranen van in je ogen krijgt.”

 

Inleiding

Om 19.30 uur wordt er een inleiding gegeven door Annette Embrechts, dans- en theaterjournaliste van De Volkskrant. Hiervoor kunt u kosteloos een plekje reserveren tijdens het bestelproces.

 

Korting met je biebpas

Bent u lid bij Bibliotheek Helmond-Peel? Dan krijgt u voor deze voorstelling 20% korting op de normale prijs, bij vertoon van uw biebpas. Reserveren met korting kan dan ook alleen aan de balie van Het Speelhuis.

 

 
 
NRC Handelsblad
“Het is de enig juiste stijl om het onvoorstelbare draaglijk te maken. (…) Deze voorstelling, die stil maakt, doet een ongekend beroep op de verbeelding.”
 
mijn verlanglijst
Er zijn geen items aanwezig