info
George & Eran Producties
George & Eran worden racisten
do 24 jan 2019 | 20:15
| Toneel
  Het Speelhuis | Theaterzaal
Normaal
EUR 20,00
KOMEDIE OVER DE (ON)MOGELIJKHEID HET GOED TE DOEN

George Elias Tobal (Gouden Kalf voor ‘Jungle’) en Eran Ben-Michaël stellen op pakkende, comedy-achtige manier actuele kwesties aan de kaak. Ze delen hun vragen energiek met het publiek. En leggen de pijnpunten met vrolijke boosheid bloot. Ze ontzien ook zichzelf niet. Want George & Eran willen graag het juiste doen, tolerant zijn, en begripvol. Dus vragen ze zich af waarom vrouwen minder verdienen dan mannen, waarschuwen ze voor de politie die etnisch profileert. En nemen ze stelling in de #MeToo-discussie.

Maar hoe hard je ook probeert goed te doen, help, er is altijd wel iemand die zich beledigd voelt. Dus zoeken de vrienden in deze actuele komedie naar de (on)mogelijkheid om er samen uit te komen.

 

Inleiding

Om 19.30 uur wordt er een inleiding gegeven door Annette Embrechts, dans- en theaterjournaliste van De Volkskrant. Hiervoor kunt u kosteloos een plekje reserveren tijdens het bestelproces.

 

Korting met je biebpas

Bent u lid bij Bibliotheek Helmond-Peel? Dan krijgt u voor deze voorstelling 20% korting op de normale prijs, bij vertoon van uw biebpas. Reserveren met korting kan dan ook alleen aan de balie van Het Speelhuis.

 

 
 
Scenes
"Voor iedereen die zichzelf graag wil tegenkomen -wie wil dat eigenlijk niet?- is deze voorstelling een enorme aanrader. Voor anderen overigens ook. Het is feelgood theater dat ook een flinke stomp uitdeelt. Dat is zo knap."
Theaterkrant
"lachen op het slagveld van de diversiteit. Het levert een voorstelling op die het debat boven zijn eigen uitzichtloosheid tilt. Briljant geschreven en gespeeld, en bevrijdend om naar te kijken."
NRC Handelsblad
“Soepel geacteerd, puntig en raak geschreven en tjokvol wrange humor: George & Eran worden Racisten is actueel theater op het scherp van de snede.”
 
mijn verlanglijst
Er zijn geen items aanwezig