info
Niki Jacobs
Niki Jacobs
Van Cohen tot Winehouse
za 20 apr 2019 | 20:15
| Muziek
  Het Speelhuis | Theaterzaal
Normaal
EUR 23,50
“O ZO INDRINGEND” (****VOLKSKRANT)

Haar muzikanten kunnen zich meten met leden van het Metropole Orkest. En Niki Jacobs (alias Nikitov) bewerkt Jiddische liederen tot diep doorvoelde songs waar je je vingers bij aflikt. Natuurlijk brengt ze een ode aan muzikale grootheden als Leonard Cohen, Bob Dylan, Paul Simon, Billy Joel, Beck, Kiss en Amy Winehouse: allemaal Joods.  Maar Jacobs doet meer. Ze verbijstert en verovert met haar krachtige, fluwelen stem een volle zaal, gesteund door haar fenomenale band met gelaagde, sensitieve interpretaties. Ze heeft nog een behoorlijk goed bewaard geheim. Maar ze wordt geheid één van de beste zangeressen van Nederland. Helmond, ‘zal zikh zeyn kangkerd (jiddish voor ‘laat je veroveren’).

 

NIKI JACOBS: ZANG, GITAAR | PIETER JAN CRAMER VAN DEN BOGAART: PIANO, ACCORDEON | EMILE VISSER: CELLO | HUBBY JENKINS: BANJO, MANDOLINE, GITAAR, ZANG | JASON SYPHER: CONTRABAS

 

Theaterdiner

Bij deze voorstelling bestaat de mogelijkheid om vooraf te dineren in onze karakteristieke Pastoriekamer. Voor € 39,- per persoon heeft u een 2-gangen diner en als toetje koffie of thee met iets lekkers. Consumpties (wijn, frisdrank en bier) zijn bij de prijs inbegrepen. Niets gezelliger dan voor aanvang van de voorstelling samen een hapje te eten, toch? Het diner is apart te reserveren wanneer u het bestelproces van deze voorstelling start.  

 

Heeft u al kaarten in uw bezit voor deze voorstelling en besluit u later om aan te schuiven bij het diner dan kunt u uw tafel telefonisch reserveren via 0492-587000 (kies optie 1) of aan onze theaterbalie tot uiterlijk 1 dag (24 uur) voorafgaand aan uw bezoek. Gelukt? We ontvangen u dan graag uiterlijk om 17.45 uur via de hoofdingang van het theater.  

 

 
 
Algemeen Dagblad
"Wat Jacobs graag zou willen met deze voorstelling? ,,Het gat van Joodse cultuur opvullen dat we in Nederland hebben. Ik vind het jammer dat er hier zo weinig aandacht voor is, terwijl het voor veel mensen in de wereld zo belangrijk is. Dat moet gedeeld worden.'
 
mijn verlanglijst
Er zijn geen items aanwezig