info
Feikes Huis, St. Stroet en Duda Paiva
Feikes Huis, St. Stroet en Duda Paiva
Ding Dong: een relatietragedie
do 09 mei 2019 | 20:15
| Beeldend Theater
  Het Speelhuis | Theaterzaal
Normaal
EUR 20,00
RELATIETRAGEDIE VOOR TWEE POPPEN EN TWEE ACTEURS, GEÏNSPIREERD OP ALBEE EN NORÉN

DingDong is een compacte relatie-fuck-up, Gummbah-cartoon en tragedie in één. Helga en Peter zijn een goed geolied koppel, dat efficiënt langs elkaar heen leeft. Ze zijn modern, geslaagd en hebben het idee dat zij de ultieme samenlevingsvorm gevonden hebben: hun wereld is ‘af’. Wanneer Helga vragen begint te stellen - aan zichzelf, de wereld waarin ze leeft en haar relatie met Peter - verandert de routineuze liefde in een epileptische machinerie. Demonen - surrealistische poppen - duiken op tussen Helga en Peter en tonen de echtelieden van hun meest rancuneuze, gefrustreerde en rauwe kant. Wat lang ongezegd is, vindt nu ongefilterd in beelden en woorden zijn uitweg.

 

In DingDong vecht het onderbewuste het uit met het bewuste, beelden met woorden, beschaving met rauwe overlevingsdrang en het absurde met de realiteit.

 

DingDong wordt gespeeld door Harriët Stroet & Ko van den Bosch.

 

MAKERS: HARRIËT STROET, KO VAN DEN BOSCH, RIK VAN DEN BOS EN DUDA PAIVA |  DRAMATURGIE: POL EKKERMONT | VORMGEVING: ASCON DE NIJS | LICHT: MARK VERHOEF

 

Inleiding

Om 19.30 uur wordt er een inleiding gegeven door Annette Embrechts, dans- en theaterjournaliste van De Volkskrant. Hiervoor kunt u kosteloos een plekje reserveren tijdens het bestelproces.

 

Korting met je biebpas

Bent u lid bij Bibliotheek Helmond-Peel? Dan krijgt u voor deze voorstelling 20% korting op de normale prijs, bij vertoon van uw biebpas. Reserveren met korting kan dan ook alleen aan de balie van Het Speelhuis.

 

 
 
Er zijn op dit moment geen recensies bekend
 
mijn verlanglijst
Er zijn geen items aanwezig